آموزش شبکه، از صفر تا صد آموزش شبکه، از پایه تا پیشرفته کاملا رایگان

آموزش شبکه از صفر تا صد، آموزش شبکه از پایه تا پیشرفته رایگان

آموزش شبکه از پرتقاضاترین درخواست‌هائی است که به متخصصین شبکه در آی‌تی‌باز داده می‌شود. آموزش شبکه برای شروع به کار در شغل پردرآمد و جذاب ادمینی شبکه مورد نیاز است. در عین حال بسیاری از متخصصی دیگر مانند برنامه‌نویسان، مدیران سازمان‌ها، مدیران بخش‌های فناوری اطلاعات و بسیار از رشته‌های دیگر نیز به آموزش شبکه برای انجام فعالیت‌های خودشان نیازمندند. در این مقاله من سعی کردم که شما مسیر یادگیری و آموزش شبکه را بیاموزم همچنین به شما برخی از سایت‌ها و منابعی که می‌توانید نسبت به دانلود فیلم‌های آموزش شبکه اقدام کنید را نیز در انتهای این مقاله به شما معرفی کرده‌ام. آموزش شبکه‌های کامپیوتری نیازمند تلاش و پشتکار است، اما این پشتکار ارزش خودش را دارد زیرا در انتهای مسیر یک شغل خوب و حرفه ای با درآمد بالا در انتظار شماست. ما در آی تی باز همیشه تلاش کرده‌ایم و می‌کنیم که آخرین اطلاعات درباره شبکه را بارگذاری کنیم.

آموزش شبکه

آنچه که در این مقاله می خوانید:

آموزش شبکه شروع یک سفر هیجان انگیز

آموزش شبکه نه تنها به شما قابلیت‌های علمی زیادی را اضافه می‌کند، بلکه به شما امکان انجام فعالیت‌های بسیار هیجان انگیزی را با استفاده از رایانه‌های، کابل‌ها و دنیای اینترنت می‌دهد. دنیای شبکه همه بخش‌های امروز ما را تحت تاثیر قرار داده است. هیچگاه کسی فکر نمی‌کرد که ارتباط دادن شبکه مخابرات با علم رایانه و پردازشگرها، منجر به خلق یکی از عظیم‌ترین و جذاب‌ترین فناوری‌های تاریخ بشری شد. بدون تردید می‌توانم بگویم که اختراع و توسعه شبکه کامپیوتری اصلی ترین ابداعی است که دنیای مدرن و امروزی ما را شکل داد. امروزه شبکه در سیاست، اقتصاد، امور نظامی، تحولات اجتماعی و فرهنگی و حتی امروز مذهبی و دینی نقش بزرگ، غیر قابل انکار و غیرقابل جایگزینی دارد. دنیای امروز ما دنیای شبکه است و تلاش ما در اینجا آموزش شبکه به شما برای وارد شدن به دنیای بزرگ و هیجان انگیز شبکه‌های رایانه‌ای است.

شروع آموزش شبکه کامپیوتری

فهرست مقاله

آموزش شبکه را از کجا شروع کنیم؟

آموزش شبکه مبتنی بر مفاهیم پیچیده و تخصصی زیادی است. اما نترسید، تمامی اصول پیچیده شبکه بر مبنای مفاهیم ساده و بسیار قابل فهم ساخته شده‌اند. برای یادگیری و آموزش شبکه شما مسیرهای مختلف آموزشی را در پیش رو دارید که هر کدام از آن‌ها شما را به یک مقصد شغلی و تخصصی خواهد رساند. در دنیای شبکه فرصت‌های شغلی بسیار زیاد هستند و آنچه که ما در اینجا ارائه می‌کنیم بخشی از مشاغل شناخته شده هستند. فرصت‌های شغلی در شبکه به صورت روز افزونی در حال زیاد شدن است و اقتصاد دیجیتالی هر روز امکانات بسیار زیادی را برای اشتغال زائی و کسب درآمد به همه افراد بشر ارائه می‌کند.

تعیین هدف

برای آنکه وارد دوره‌های آموزش شبکه شوید، باید هدف خودتان از یادگیری مفاهیم پایه‌ای شبکه را مشخص کنید. اینکه فقط فیلم‌های آموزش شبکه را مشاهده کنید و انتظار تبدیل شدن به یک متخصص شبکه را داشته باشید پندار اشتباه و غلطی است. مسیرهای یادگیری شبکه به شرح زیر هستند:

  1. موقعیت‌های شغلی مدیریت شبکه: بسیاری از مشاغلی که در دنیای شبکه وجود دارند مرتبط به موقعیت‌های شغلی مدیریتی (بخوانید ادمینی و به زبان انگلیسی Network Administrators) است. برای تبدیل شدن به یک مدیر شبکه مسیرهای مختلفی وجود دارد و بر حسب شبکه ای که در آن به عنوان مدیر شناخته می‌شوید باید آموزش‌های مختلفی را ببینید، اما برای شروع کار در حوزه ادمینی شبکه بهتر است که در ابتدا دانش کافی درباره دو سیستم عامل ویندوز (به خصوص نسخه ویندوز سرور) و لینوکس (Linux) داشته باشید. همچنین دانش کافی درباره سخت‌افزار کامپیوتر هم می‌تواند به شما در کار کردن با تجهیزاتی که اغلب از کار می‌افتند و نیازمند راه‌اندازی هستند کمک کنند. سپس وارد دنیای شبکه شوید و مفاهیمی پایه شبکه را بیاموزید. برای این کار دوره‌های نتورک پلاس (Network +) نقطه شروع خوبی خواهد بود. درباره مدارک در ادامه این مقاله توضیحات کاملی را به شما خواهم داد.
  2. متخصص راه‌اندازی و نصب شبکه: دومین تخصص در مسیر آموزش شبکه یادگیری کار با تجهیزات سخت‌افزاری شبکه مانند سرور، استوریج، فایروال، سوئیچ و سایر تجهیزات شبکه است. در اینجا شما باید دو تخصص پسیو (Passive- به معنای نصب سخت‌افزار) و اکتیو (Active به معنای نصب نرم‌افزارها و ایجاد شبکه) را بیاموزید. برای آموزش شبکه در جهت راه‌اندازی شما دو مسیر دارید (1) آن را از طریق رشته‌های دانشگاهی بیاموزید و (2) آن را از طریق آموزشگاه‌های آزاد و شرکت‌های ارائه دهنده محصولات بیاموزید. الزاماً هیچکدام این دو مسیر بر هم دیگر ارجحیت ندارد. با این حال مدارک دانشگاهی رسمی به حساب می‌آیند، در حالی که مدارک آموزشگاهی تخصصی هستند. در ایران آموزشگاه‌های زیادی وجود دارند که به ارائه آموزش‌های پایه تخصصی می‌پردازند که در ادامه برخی از آن‌ها را به شما معرفی می‌کنیم.
  3. یادگیری برنامه‌نویسی شبکه: آموزش شبکه تنها معطوف به راه‌اندازی شبکه و یا کار با آن‌ها نیست، بلکه گاهی از اوقات نیاز به آن است که شبکه‌افزارهای گوناگونی نیز توسعه داده شود. یکی از رشته‌هائی که بسیاری از افراد در رشته برنامه‌نویسی دنبال می‌کنند، برنامه‌نویسی شبکه است. امروزه شبکه‌افزارها بازار کار بزرگی دارند و مشتریان متعددی برای توسعه زیرساخت‌های نرم‌افزاری در بازار وجود دارند. این رشته به خصوص در کشورهای پیشرفته بسیار شاخه پردرخواستی است. اگر برنامه‌نویس هستید و به دنبال یک رشته کاری پر درآمد و یک آینده کاری خوب می‌گردید برنامه‌نویسی شبکه رشته بسیار پردآمدی است.
  4. یادگیری امنیت شبکه: این بخش از آموزش شبکه خواهان زیادی دارد. ما در ‌آی‌تی‌‌باز درباره این موضوع آموزش‌های کاملی را برای شما به اشتراک گذاشته‌ایم و می‌گذاریم. آموزش شبکه نیازمند داشتن دانش کاملی درباره مفاهیم شبکه، برنامه‌نویسی زیرساخت‌های امنیتی است. این رشته اکنون در بسیاری از سازمان‌های مالی، دولتی، دانشگاهی، تجاری و صنعتی پر درخواست است و اگر دوست دارید که یک متخصص همه فن حریف در زمینه شبکه باشید، حتماً نگاهی به موضوع امنیت شبکه داشته باشید. البته لازم است که کمی شما را از دید‌هالیوودی نسبت به این موضوع دور کنم. بر خلاف آنچه که در فیلم‌ها و تلویزیون نشان داده می‌شود، اینجا شما با کلی روابط پیچیده، فرمول‌های ریاضی و یک عالمه استاندارد و تمهید روبرو هستید. رشته امنیت سخت است! واقعاً سخت است و مسیر آموزشی آن نیز طولانی است. ولی با این حال یادگرفتن آن به طی طریقش می‌ارزد. اگر دوست دار مطالب پیچیده، ساعت‌ها کار انفرادی و بررسی دائمی تحلیل و آمار هستید، این رشته واقعاً مختص به شماست.
  5. تحلیل گر شبکه: یکی از مشاغلی جدید در شرکت‌های جدید تحلیل گر شبکه‌های رایانه ای است. متخصصین این رشته به تحلیل جنبه‌های مختلف شبکه برای توسعه، امنیت، پایداری، کاهش هزینه‌ها و سایر موارد، می‌پردازند. تحلیلگر شبکه به طراحان و متخصص شبکه کمک می‌کند که نقطه‌های ضعف شبکه خودشان را بر طرف کنند و سرمایه گذاری‌های شبکه به بهترین شکل ممکن مصرف شود.

این پنج رشته اصلی در شبکه اصلی ترین بخش‌های شغلی در شبکه است. ولی هر کدام از آن‌ها ممکن است زیرشاخه‌های متعددی داشته باشند. برای مثال در مورد فرصت شغلی راه‌اندازی شبکه‌های کامپیوتری شما با دو زیر شاخه اکتیو و پسیو روبرو هستید، و در زیر شاخه بخش اکتیو دوباره چند رشته دیگر مانند سیستم عامل، مجازی‌سازی و امنیت را دارید. حتی خود سیستم عامل دوباره تقسیم به دو می‌شود و سیستم عامل ویندوز سرور و سیستم عامل لینوکس جزئی از زیر دسته‌های آن به شمار می‌روند.

آموزش شبکه ما در اینجا سعی کرده است که تمام جزئیات را به شما بیاموزد با این حال دنیای شبکه آنقدر سریع و پر شتاب درحال پیشرفت است که حتی بهترین دانشگاه‌های دنیا هم برای پوشش دادن تمام رشته‌های آن دچار مشکل هستند.

تجهیزات شبکه های کامپیوتری

فهرست مقاله

منابع آموزش شبکه

اکنون که هدف یادگیری شبکه خودتان را مشخص کردید، نوبت آن رسیده است که کار آموزش شبکه خودتان را شروع کنیم، اما اکنون این پرسش مطرح است که آموزش شبکه خودمان را از کجا شروع کنیم؟ آموزشگاه یا دانشگاه؟ شاید هم بازار کار؟ برای پاسخ به این پرسش ما چند نکته را به شما می‌گوئیم که می‌تواند شما را به نتیجه مورد نظر برساند:

  • می خواهید تجربی بیاموزید یا علمی؟ گاهی شما نیازمند آموزش‌های تجربی هستید، مدرک داشتن شاید دردی را از شما دوا نکند. پس بهتر است به سراغ آموزشگاه‌های آزاد شبکه بروید. در ادامه ما چند آموزشگاه را به شما معرفی می‌کنیم. اما اگر به دنبال یک مدرک اسم و رسم دار و قابل ترجمه و موضوعات دیگر مانند مهاجرت و استخدام هستید، خوب بهتر است به سراغ دانشگاه‌ها بروید.

نکته: برخی از مدارک شبکه و برخی از شرکت‌ها در ایران هیچ دوره آموزشی را ارائه نمی‌دهند. مدارک اغلب به صورت پایان دوره هستند و ارزش چندانی ندارند. اگر قصد مهاجرت دارید بهتر است این موضوع را در نظر داشته باشید. دانشگاه‌ها و مراکز فنی و حرفه ای که مدارک رسمی ارائه می‌کنند هم اغلب موضوعات کلی و پایه ای را پوشش می‌دهند. و تجربه شما در کار با تجهیزات را افزایش نمی‌دهند. برای همین بهتر است که قبل از یک تصمیم همه چیز را در نظر داشته باشید.

نکته: قابل ترجمه بودن مدارک با مهر رسمی یک عبارت گمراه کننده است. شما هر چیزی را می‌توانید به هر زبانی ترجمه کرده و آن را مهمور به مهر رسمی کنید!! اعتبار مدارک آموزش شبکه اغلب بین‌المللی هستند و از طریق سازمان‌های خاصی تایید می شوند. لذا پایان دوره‌های مراکز آموزش داخلی حتی مراکز دولتی تا زمانی که توسط این سازمان‌ها تایید و ثبت نشوند ارزش چندانی ندارند. حتی مدارکی که به زبان انگلیسی هستند و یا به زبان انگلیسی ترجمه می‌شوند.

  • آیا باید دوره خاصی را بگذارنید؟ در دنیای شبکه انواع مدارک حرفه‌ای از سوی سازمان‌های آموزشی و یا شرکت‌های تولید کننده تجهیزات شبکه ارائه می‌شود. اگر قرار است که در اداره‌ای به عنوان مدیر بخش آی‌تی و یا کارشناس مهندسی استخدام شوید بهتر است با مسئول آن بخش صحبت کنید تا بتوانید نام مدارک مورد نیاز را به دست بیاورید. برخی از مدارک نیازمند گذراندن چند دوره آموزشی هستند و دریافت آن‌ها به یک تا دو سال زمان نیاز دارد، در حالی که برخی دیگر تنها با چند جلسه آماده می‌شود.
  • آیا باید مفاهیم را بدانید یا تجربه هم داشته باشید؟ به یمن وجود اینترنت اکنون فراگیری و آموزش شبکه بسیار راحت شده است. شما می‌توانید بسیاری از مفاهیم شبکه را با دانلود آموزش‌های شبکه و مشاهده فیلم‌های آموزش شبکه هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی بیاموزید. با این حال تجربه عملی با سخت‌افزار و نرم‌افزارها دنیای دیگری دارد. برخی از شرکت‌ها حاضر هستند که افرادی که مفاهیم را بلند هستند به عنوان کارآموز (البته بدون حقوق و مزایا) بپذیرند. با این حال کار تجربی نیازمند صرف زمان است و شاید نتوانید شرکت مناسبی را برای این منظور بیابید. بهتر است که برای آموزش شبکه در این موارد بازهم از آموزشگاه‌های آزاد و یا دوره‌های تجربه گرا مانند ورکشاپ‌ها استفاده کنید.
  • آیا قصد مهاجرت دارید؟ شاید در ابتدا تنها به دنبال شغلی در دنیا فناوری اطلاعات باشید و بعد از چند سال تجربه و آموزش شبکه به مهارت و استادی برسید و بخواهید برای آینده بهتر به یک کشور دیگر مهاجرت کنید. در اینجا داشتن بسیاری از مدارک داخلی شما گرچه رزومه شما را پر می‌کند ولی اعتبار چندانی ندارند. برای مثال دوره‌های آموزش سوئیچ‌های سیسکو فعلا در ایران (و حتی تا چند سال پیش به ایرانیان!!!) آموزش داده نمی‌شد. برای همین اگر به فکر مهاجرت هستید باید در یکی از کشورهای همسایه مدتی را صرف یادگیری و گذراندن دوره‌های تخصصی کنید تا مدارک معتبری را از این سازمان‌ها دریافت کنید.

با این همه برای شروع یادگیری و آموزش شبکه می‌توانید از وبلاگ سایت آی تی باز قسمت آموزش شبکه شروع به یادگیری مطالب آموزشی بکنید. همچنین می‌توانید دوره‌های آموزش ویدئوی رایگانی که ما در این وبلاگ به صورت دوره‌ای به اشتراک می‌گذاریم را نیز مشاهده بفرمائید.

کاربرد شبکه در دنیای امروز

برای یادگیری بهتر منابع اینترنتی به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • سایت‌های رایگان که در راس آن‌ها سایت یوتیوب وجود دارد.
  • دوره‌های پولی که در ایران سایت‌هائی مانند فرادرس و فرانش و چند وب سایت دیگر در راس آن‌ها قرار گرفته اند. همچنین سایت Udemy نیز آموزش‌های مفصلی را در این زمینه ارائه می‌کند. سایت‌های دیگر مانند Linda نیز وجود دارند که آموزش‌هائی را به شما در این زمینه به زبان انگلیسی ارائه می‌کنند.

برای آنکه بدانید آموزش‌های شبکه را می‌توانید از چه جائی مشاهده و دریافت کنید ما مجموعه‌ای از سایت‌های ارائه دهنده دوره‌های آموزش شبکه‌های کامپیوتری را به ترتیب زیر برایتان فهرست کرده ایم.

سایت‌های آموزش شبکه فارسی زبان

  • سری مقالات آموزش شبکه آی تی باز: در این سری مقالات شما می توانید بهترین منابع یادگیری برای آموزش شبکه را بیابید. در هر درس از این مقالات شما با مجموعه کاملی از مفاهیم شبکه آشنا می شوید.
  • آموزش‌های شبکه‌های کامیپوتری فرادرس: در این بخش شما می‌توانید دوره‌های کاملی را به زبان فارسی بیابید. دوره‌های «آموزش شبکه‌های کامپیوتری 1 و 2» و دره «آموزش نتورک پلاس Network+» برای شروع کار یادگیری شبکه در این سایت بسیار مناسب هستند. همچنین اگر دوست دارید که به عنوان یک ادمین در یک شبکه سازمانی کار کنید بهتر است که دوره «آموزش آشنائی با سخت‌افزار و مونتاژ کامپیوتر» را هم ببنید. خوبی سایت فرادرس آن است که به صورت دوره ای تخفیفات متعدد ارائه می‌دهد و شما می‌توانید دوره‌ها را با قیمت‌های منطقی دریافت کنید. من خودم یادگیری شبکه را با آموزش شبکه‌های کامیپوتری 1 و 2 شروع کردم.
  • آموزش‌های شبکه کامپیوتری مکتب خانه: در مکتب خانه هم دوره‌های آموزشی زیادی من جمله دوره آموزش اصول شبکه (Network+) ارائه می‌شود. سایت مکتب خانه دوره‌های مختلفی را ارائه می‌دهد که می‌تواند به شما در پیشرفت کاریتان کمک کند. برخی از این دوره‌ها نیز رایگان هستند. به خصوص دوره‌های علوم پایه، اما برخی دیگر از دوره‌ها مشمول هزینه‌هائی هستند. با این همه شهریه دوره‌ها منطقی است. این سایت مدعی ارائه مدرک پایان دوره به شما است. (اما همانطور که گفتم مدارک صرفا پایان دوره است و به صورت رسمی قابل استفاده نیستند).
  • دوره آموزش شبکه فرانش: سایت فرانش هم از جمله سایت‌هائی است که این سال‌ها در زمینه آموزش فناوری بسیار کار کرده است. در این سایت می‌توانید انواع آموزش‌های شبکه، نرم‌افزار و برنامه‌نویسی و سایر آموزش‌ها را بیابید.
  • دوره‌های آموزش شبکه آکادمی آی تی: در این سایت هم آموزش‌های مختلف مبانی شبکه به زبانی فارسی ارائه شده است. همچنین شما می‌توانید دوره‌های دیگر آموزش شبکه را از این سایت دریافت کرده و به یادگیری آن‌ها بپردازید.
  • دوره‌های سایت آموزش شبکه: این دوره‌ها هم برای شروع خوب هستند. در این سایت سعی شده است که دوره‌های علمی و تجربی با هم ترکیب شود و به مخاطب ارائه شود.
  • دوره‌های آموزش شبکه توسینسو: این سایت هم مجموعه کاملی از آموزش های حرفه ای درباره مفاهیم مختلف شبکه، مجازی سازی، کار با سخت افزارها و نرم افزار و کلیه چیزهائی که شما برای یک متخصص شبکه شدن نیاز دارید را ارائه می دهد.

سایت‌های انگلیسی زبان آموزش شبکه

برای یادگیری شبکه به زبان انگلیسی شما تقریباً هیچ محدودیتی ندارید. برخی از بهترین منابع برای یادگیری مبانی شبکه به زبان انگلیسی به شرح زیر هستند:

  • آموزش‌های شبکه‌های کامپیوتری سایت Youtube. با جستجوی عبارت Network tutorial یا Network+ شما می‌توانید مجموعه زیادی از آموزش‌ها در این سایت را مشاهده کنید.
  • آموزش‌های شبکه سایت Udemy: این سایت هم آموزش‌های مفصلی را در همه زمینه‌ها ارائه می‌کند. دوره‌های آموزش شبکه این سایت واقعاً کامل هستند و می‌توانید برای شروع به کار از آن‌ها استفاده کنید. برای این کار می‌توانید از دوره introduction to Computer Network for Non-Techies استفاده کنید.
  • آموزش‌های شبکه کامپیوتری سایت Linda: سایت لیندا آموزش‌های متنوعی را به فروش می‌گذارد. همچنین برخی از دوره‌های خود را در شبکه لیندکین به رایگان به اشتراک می‌گذارد. برای شروع کار می‌توانید از دوره Networking Foundations Network Basics این سایت اکنون تمام آموزش‌های خود را در بخش آموزش‌های شبکه اجتماعی LinkedIn وارد کرده است.

علاوه بر این موارد شرکت‌های متعدد دیگری هم هستند که دوره‌های آموزشی به زبان انگلیسی را ارائه می‌دهند که ما در اینجا به آن‌ها نمی‌پردازیم.

آموزش شبکه به زبان انگلیسی نیازمند خرید دوره‌ها به دلار است. اگر می‌خواهید که دوره‌های انگلیسی زبان را در ایران تهیه کنید چند سایت به شما در این زمینه کمک می‌کنند.

سایت‌های پی سی دانلود، فرین مدیا، لیندافارسی، آپارات، Git.ir، دانلودلی، سافت 98 و دانلودها، برخی از سایت‌های فارسی هستند که دوره‌های آموزشی به روز شده شبکه به زبان انگلیسی را به اشتراک می‌گذارند.

یادگیری و آموزش شبکه با این حجم از منابع به نظر نمی‌رسد سخت باشد، فقط اراده و پشت کار می‌خواهد.

فهرست مقاله

مدارک آموزش شبکه

آموزش شبکه به هر طریقی که باشد، برای شروع و معرفی خودتان به صاحب کار باید مدارکی را به او ارائه دهید. برخی از مدارک معتبری که شرکت‌ها ممکن است در زمان استخدام از شما طلب کنند به شرح زیر هستند:

  • مدارک دوره‌های آموزش شبکه CompTIA Network+: این سری از دوره‌ها و مدارک شامل مجموعه‌ای از دوره‌های پایه‌ای، پشرفته، امنیت و موارد دیگر می‌شود. درباره این مدارک در مقاله مرتبط به آن بیشتر برای شما توضیح خواهیم داد. به صورت کل در توضیح این سایت آمده است که «مدارک CompTIA برای توسعه دوره‌های شغلی در زیرساخت‌های IT است که به افراد کمک می‌کند که به عیب یابی، پیکربندی و مدیریت شبکه‌های رایانه ای بپردازند».

مدرک شبکه Network+ Certified

  • مدارک دوره‌های آموزش شبکه مایکروسافت : شرکت مایکروسافت انواع محصولات نرم‌افزاری را برای شبکه‌های رایانه ای به بازار عرضه کرده است. این شرکت منابع مختلف، دوره‌ها و مدارک متنوعی را در این زمینه عرضه می‌کند.

مدارک آموزش شبکه مایکروسافت

  • مدارک شبکه سیسکو (Cisco) : شرکت سیسکو یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید کننده تجهیزات شبکه من الجمله سوئیچ است. این شرکت هم منابع آموزشی و مدارک پایان دوره متنوعی را به کاربران ارائه می‌کند. در سال‌های گذشته محدودیت‌هائی برای ایرانیان به خاطر وجود تحریم‌ها وجود داشت (و گویا هنوز برخی از آن‌ها وجود دارد). با این حال مدارک آن در دنیای شبکه ایران و خارج از ایران بسیار قابل قبول است.

آموزش شبکه سیسکو

البته به غیر از این شرکت‌ها شما می‌توانید مدارک دیگری نیز را در شبکه دریافت کنید که به صورت خلاصه نام آن‌ها عبارتند از:

  • ITIL® Foundation
  • CCNA Security
  • VMware Certified Professional
  • Certified in Risk Systems and Control (CRISC)
  • Certified Information Systems Security Professional (CISSP)
  • Certified Ethical Hacker (CEH)
  • Citrix Certified Associate – Virtualization (CCA-V)
  • Red Hat® Certified Engineer (RHCE)
  • COBIT
  • Six Sigma

فهرست مقاله

مجموعه آموزش های شبکه و مدارک شرکت Cisco

یادگیری شبکه چقدر طول می‌کشد؟

یادگیری شبکه بسته به مهارت‌های فردی، دوره‌های آموزشی و سطح زبان شما می‌تواند کوتاه و یا طولانی باشد. اما به صورت کلی برای آنکه بتوانید به عنوان یک متخصص شبکه در یک مرکز فناوری اطلاعات کنید به شش ماه تا دو سال زمان نیاز دارید. با این حال کیفیت آموزش و توانائی‌های شما در درک و فهم اصول کار شبکه نیز بسیار مهم است. اگر زبان انگلیسی شما خوب باشد یادگیری شبکه بسیار سریعتر از آنچه که فکر می‌کنید اتفاق می‌افتد.

فهرست مقاله

آیا بازار شبکه در ایران خوب است؟

شبکه نه تنها در کشورهای ثروتمند بلکه در ایران هم بازار گرم و پر رونقی دارد. امروزه بسیاری از شرکت‌ها به دنبال متخصصان شبکه هستند. اگر نگاهی به فهرست استخدامی‌های سایت‌های کاریابی مانند جاب ویژن و یا جاب اینجا بیندازید متوجه منظور من می‌شوید. همچنین سایت‌های خارجی آگهی نیز می‌تواند به خوبی این ادعا را ثابت کند.

دوره شغلی متخصص شبکه در تمام رده‌های آن یک شغل امن و با حقوق کافی است که امکانات توسعه شغلی را نیز به شما می‌دهد. برای موفقیت در شغل متخصص شبکه تنها به ارائه و صرف زمان برای یادگیری مداوم برای به روز نگهداشتن خودتان احتیاج دارید.

فهرست مقاله

پرسش های متداول

  • آموزش شبکه را از کجا شروع کنیم؟

شما می‌توانید آموزش‌های متنوعی را در زمینه آموزش شبکه در اینترنت بیابید. در این مقاله ما سایت‌هائی مانند فرادرس، فرانش، مکتب خانه و چند سایت دیگر را به شما معرفی کردیم که همگی آموزش های کامل ویدئوی را در این زمینه به شما آموزش می‌دهند. وبلاگ مجموعه آی‌تی‌باز هم مجموعه کاملی از مقالات را هر روزه به اشتراک می گذارد. در عین حال منابع انگلیسی و راهکارهای دانلود این دوره های آموزشی را نیز برای شما در این مقاله ارائه کردیم.

  • کدام مدرک در شبکه مهم است؟

به صورت کلی کار اخذ مدارک شبکه با مدرک CompITA به نام Network+ شروع می‌شود. بر حسب سیستم عامل، سطح شبکه، سطح تخصص و امنیت در شبکه‌ها شما می‌توانید مدارک مختلف شبکه را دریافت کنید. ما در این مقاله مجموعه کاملی از مدارک قابل دریافت برای تبدیل شدن به یک متخصص در شبکه‌های کامپیوتری را به شما معرفی کردیم.

  • آیا متخصص شبکه شغل پر درآمدی است؟

پاسخ قطعاً «بله» است. تلاش برای تبدیل شدن به متخصص شبکه و دریافت مدارک و تبحر ورزی در این زمینه می‌تواند شما را تبدیل به یک فرد شاغل با شغل امن و درآمد بالا بکند. با این حال در این راه باید مدارک و مراحل علمی و تجربی را بگذارنید که بتوانید عهده دار مسئولیت های محوله باشید.

  • برای تبدیل شدن به متخصص شبکه چقدر زمان نیاز است؟

به صورت معمول یادگیری شبکه به شش تا دو سال زمان نیاز دارد. مدت زمان یادگیری شبکه بسته به دوره‌های آموزشی، سطح تخصص، توانائی شما و در نهایت زمان صرف شده برای یادگیری دارد.

  • آیا برای یادگیری شبکه باید زبان انگلیسی بلد بود؟

گرچه در ابتدای کار به زبان انگلیسی پیچیده‌ای نیاز ندارید، اما یادگیری مهارت‌های زبانی به خصوص خواندن به شما در انجام بهتر وظایف و خواندن متون تخصصی کمک می‌کند. شما می‌توانید یادگیری و آموزش شبکه را همراه با یادگیری زبان شروع کنید.

  • آیا برای یادگیری شبکه باید برنامه نویسی بلد بود؟

نه، شما نیازی به برنامه‌نویسی ندارید. اما اگر قصد دارید که در زمینه برنامه‌نویسی شبکه مشغول به کار شوید و یا رشته قبلی شما برنامه‌نویسی بوده است و اکنون قصد ادامه کار در زمینه شبکه‌افزارها را دارید، خوب یادگیری برنامه‌نویسی لازم است، در غیر این صورت این کار نیازی نیست.

فهرست مقاله

Rating: 4.3/5. From 3 votes.
Please wait...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

منو اصلی

question