تست مادربرد را چگونه انجام دهیم و از سلامت مادربرد لب‌تاپ و کامپیوتر مطمئن شویم؟

تست مادربرد یکی از مهمترین روش های امتحان سلامت برد رایانه است. در این مقاله ما یک روش تست مادربرد را ارائه کرده ایم و همچنین مواردی که مرتبط به نرم‌افزار تست مادربرد است را به شکل مختصر معرفی کرده ایم.

به عبارت ساده،تست مادربرد رایانه فرایند بسیار مهمی در تشخیص صحت عملکرد رایانه شما می‌باشد. اجزای مهم کامپیوتر و لب‌تاپ بوسیله‌ی مادربرد به یکدیگر متصل هستند. هر چیزی که باعث می‌شود یک کامپیوتر کار کند، از CPU گرفته تا RAM و دیسک همه از طریق مادربرد به یکدیگر متصل می‌شوند. وقتی که صحبت از مادربرد لب‌تاپ و کامپیوتر می‌شود و یا به اصطلاحی به نقص سخت‌افزاری آن اشاره می‌شود باید نگران مادربرد باشیم.

مادربرد یکی از اجزای گران قیمت کامپیوتر است. به گونه ای که داشتن مادربرد سوخته و از بین رفته در واقع بدین معناست که شما باید هزینه‌ی گزافی جهت تعمیر یا تعویض سخت‌افزار لب‌تاپ خود بپردازید. در این قسمت شما را با روش‌های تست مادربرد آشنا خواهیم کرد. ناگفته نماند که اگر شما زمان کافی جهت مطالعه‌ی این مقاله را ندارید می‌توانید با مراجعه به قسمت پرسش و پاسخ درباره‌ی تست مادربرد جواب سوال خود را پیدا کنید.

مراحل تست مادربرد

1.مطمئن شوید که بدن شما برق الکتریسیته ساکن ندارد.

قبل از انجام هرگونه کار با نرم‌افزار تست مادربرد و تست مادربرد لب‌تاپ یا کامپیوتر یا سایر اجزای متصل به آن، حتماً بدن خود را از الکتریسیته ساکن تخلیه کنید. در صورت امکان، خودتان یک باند مچ دست بخرید و قبل از شروع کار با مادربرد از آن استفاده کنید. اگر به بند دستی الکترواستاتیک دسترسی ندارید، یک روش ساده برای تخلیه الکتریسیته ساکن بدن شما وجود دارد. این روش بدین صورت است که شما می‌توانید با ضربه زدن روی یک سطح صاف فلزی با استفاده از انگشتان دست الکتریسیته ساکن بدن خود را تخلیه کنید. بیشتر تکنسین‌ها از منبع‌تعذیه رایانه برای این ترفند استفاده می‌کنند. چرا تخلیه بدن از الکتریسیته ضروری است؟ مدار موجود در مادربرد رایانه شما به هر نوع بار الکتریکی حساس است. حتی به برق استاتیک بدن شما واکنش نشان می‌دهد. اگر الکتریسیته ساکن در بدن شما به عنوان شارژ ناخواسته به مادربرد متصل شود باعث تغییر در کارایی و ایجاد نقص یا حتی از بین رفتن مادربرد می‌شود.

تست مادربرد ، روش تست مادربرد ، نرم‌افزار تست مادربرد

مچ بند و انبرک جذب الکتریسیته ساکن برای تست مادربرد.

2.رایانه خود را روشن کنید و منتظر شنیدن صدای بوق کوتاه باشید.

جهت بررسی سلامت برد لب‌تاپ اگر چیزی روی مانیتور شما نمایش داده نشود و صدای بوق کوتاه را نشنیده باشید، این می‌تواند نشانه‌هایی از خرابی مادربرد باشد. بوق کوتاه نشان دهنده موفقیت قدرت کامپیوتر در تست مادربرد و تست خودآزمایی است. این بوق از لحاظ فنی نیز با عنوان “بوق POST” شناخته می‌شود. POST روش رایانه برای بررسی نیازهای لازم سیستم و اتصالات سخت‌افزاری لازم برای برقراری درست سیستم است.

تقریباً 50 درصد از موارد، اگر بدون بوق و نمایشگر مشاهده نشود، این نشانگر این است که مادربرد سوخته است. در مواقعی مانند این، شما نباید هیچ علامتی را نادیده بگیرید. شما باید هر تست معقولی را از نظر فنی ممکن انجام دهید تا هرگونه نقص سخت‌افزاری دیگر را شناسایی کنید و از اینکه مادربرد شما آیا سالم است یا دچار نقص هست مطمئن شوید.

3.RAM و کارت ویدیو را حذف کنید (در صورت وجود) و رایانه خود را روشن کنید.

در این مرحله از روش تست مادربرد لب‌تاپ سعی خواهیم کرد نقص حافظه یا کارت گرافیک را بررسی کنیم. اگر مادربرد تشخیص دهد که هیچ رمی نصب نشده است، بیشتر مادربردها یک کد بوق شبیه به بوق POST تولید می‌کنند. اما برخلاف بوق POST، کد بوق خطای RAM بوق‌های طولانی و تکراری است. بنابراین اگر بعد از روشن کردن مادربرد خود این نوع بوق را می‌شنوید، می‌توانیم نتیجه بگیریم که مادربرد سوخته نیست و در واقع رم است که باعث ایجاد مشکل می‌شود. اگر چنین بوقی تولید نمی‌شود، باید با آزمایش‌های تشخیصی باقی مانده به تست مادربرد ادامه دهید.

4.در صورت امکان RAM را در اسلات‌های دیگر تنظیم کنید.

در این مرحله از بررسی سلامت برد کامپیوتر اگر رم نصب نشده باشد، بیشتر بایوس‌ها بوق تولید نمی‌کنند. راه دیگر برای رد یک نقص مربوط به RAM، امتحان و تنظیم مجدد RAM در اسلات‌های حافظه دیگر در صورت امکان است. این امر بیشتر احتمال نقص حافظه رم را مورد بررسی قرار می‌دهد.

تست مادربرد ، روش تست مادربرد ، نرم‌افزار تست مادربرد

تمام اسلات ها را برای تست مادربرد بررسی کنید

5.در صورت امکان رم دیگر را امتحان کنید.

جهت تست مادربرد کامپیوتر و لب‌تاپ اگر یک RAM اضافی و سازگار در دسترس است، ممکن است سعی کنید از آن در مادربرد خود نیز استفاده کنید تا در نهایت مسائل مربوط به حافظه را بررسی کنید. بررسی کنید که آیا بلندگوی مادربرد به درستی به اسلات مشخص خود وصل شده است. شنیدن صدای بوق مادربرد توسط بلندگو ریز متصل به مادربرد امکان پذیر است. از کتابچه راهنمای مادربرد خود کمک بگیرید تا این بلندگو در کجا قرار گرفته است و بررسی کنید که آیا هنوز دقیقا در جای خود قرار دارد و به آن مکان متصل است.

تست مادربرد

6.منبع‌تعذیه و پاور دیگری را برای تست مادربرد امتحان کنید.

مواردی وجود دارد که در آن منبع تامین تغذیه رایانه شما ممکن است کاربردی و عادی به نظر برسد، اما برعکس این امر صادق است. فقط به این دلیل که فن منبع‌تعذیه یا فن CPU در حال چرخش است و چراغ‌های LED چراغ روشن هستند لزوماً به این معنی نیستند که منبع‌تعذیه ولتاژ لازم را به مادربرد شما منتقل می‌کند. اگر منبع‌تعذیه یدکی دارید می‌توانید آن را روی مادربرد خود امتحان کنید.

7.مادربرد را از داخل کیس جدا کرده و آن را روی یک سطح عایق قرار دهید.

از این روش تست نرم‌افزار و بررسی سلامت برد معمولاً با عنوان «bread boarding» یاد می‌شود. با استفاده از این روش تست شما می‌توانید مشکلات جزئی اما ضروری را تشخیص و در صورت امکان بررسی کنید.برای انجام این کار، مادربرد را دوباره به منبع تغذیه وصل کنید و یکبار دیگر آن را روشن کنید. امیدوار باشید، زیرا شاید در این مرحله از تست مادربرد به نتیجه قابل قبولی دست یابید.

8.تنظیم مجدد CMOS

تا این مرحله از تست مادربرد، ما همه‌ی شانس‌های خود را از دست دادیم. هر اندازه که بیشتر نا امید می‌شویم، به همان اندازه دنبال راه‌های دیگری جهت تست هستیم. CMOS بخشی از مادربرد است که معمولاً برای تنظیمات BIOS برای مادربردهای قدیمی تر شناخته شده است. رایانه‌های مدرن اغلب حافظه غیر فرار خود را برای ذخیره تنظیمات BIOS دارند، بنابراین دیگر از CMOS برای آن عملکرد استفاده نمی‌کنند. با این وجود، CMOS بدون در نظر گرفتن مدرن یا قدیمی بدون آن، هنوز گزینه ای مناسب برای عیب یابی مشکلات بوت شدن مادربرد محسوب می‌شود.

جهت تست مادربرد، دو راه برای تنظیم مجدد CMOS مادربرد لب‌تاپ وجود دارد. مورد اول حذف باتری CMOS است که یک دیسک نقره ای شبیه به باتری ساعت در مادربرد است. برای یافتن باتری ممکن است لازم باشد از دفترچه راهنمای مادربرد خود کمک بگیرید. شما باید حداقل 5 دقیقه باتری CMOS را از جایگاه قبلی اش خارج کنید و بعد از نصب آن مجددا مادربرد را روشن کنید. در این مرحله مجددا منتظر بوق کوتاه باشید.

اگر این نرم‌افزار تست مادربرد جواب نداد شاید مجبور شوید راه دیگری را امتحان کنید. برای انجام تنظیم سخت‌افزاری در CMOS ممکن است شما نیاز به استفاده از “jumpers” داشته باشید. مکان دقیق jumpers و فرایند تنظیم مجدد CMOS در برندهای مادربرد متفاوت است، بنابراین بهترین راه برای به دست آوردن اطلاعات جامع در مورد این فرایند از طریق دفترچه راهنمای مادربرد است. پس از انجام مراحل لازم، مادربرد خود را روشن کنید، و منتظر بوق کوتاه باشید.شما تمام مراحل ممکن را برای تست مادربرد انجام داده اید. متاسفانه، به نظر می‌رسد که مادربرد مشکلات عمیق تری داشته باشد.

تست مادربرد ، روش تست مادربرد ، نرم‌افزار تست مادربرد

باتری CMOS را برای تست مادربرد چک کنید

سوالات مرتبط با تست مادربرد

  • آیا هنگام تست مادربرد، بدن باید عاری از الکتریسیته باشد؟

بله درست است.قبل از انجام هرگونه کار با تست مادربرد بدن شما باید از الکتریسیته ساکن تخلیه شده باشد. شما می‌توانید فرایند تخلیه را با مچ بند یا بند دستی الکترو استاتیک انجام دهدی. روش دیگری برای تخلیه وجود دارد و آن زدن ضربه با انگشتان دستتان رو یک سطح فلزی می‌باشد. اگر الکتریسیته ساکن در بدن شما به عنوان شارژ ناخواسته به مادربرد متصل شود باعث تغییر در کارایی و ایجاد نقص یا حتی از بین رفتن مادربرد می‌شود.

  • شنیدن صدای بوق کوتاه هنگام تست مادربرد چه مفهومی دارد؟

هنگام تست مادربرد اگر صدای بوق کوتاه را نشنیده باشید، این می‌تواند نشانه‌هایی از خرابی مادربرد باشد. بوق کوتاه نشان دهنده موفقیت قدرت کامپیوتر در تست مادربرد و تست خودآزمایی است. این بوق از لحاظ فنی نیز با عنوان “بوق POST” شناخته می‌شود. POST روش رایانه برای بررسی نیازهای لازم سیستم و اتصالات سخت‌افزاری لازم برای برقراری درست سیستم است.

  •  RAM در تست مادربرد چه نقشی دارد؟

اگر مادربرد تشخیص دهد که هیچ رمی نصب نشده است، یک کد بوق شبیه به بوق POST تولید می‌کند. اما برخلاف بوق POST، کد بوق خطای RAM بوق‌های طولانی و تکراری است. بنابراین اگر بعد از روشن کردن مادربرد خود این نوع بوق را می‌شنوید، می‌توانیم نتیجه بگیریم که مادربرد سوخته نیست و در واقع رم است که باعث ایجاد مشکل می‌شود.

  • “Bread boarding” چیست و چگونه به فرآیند تست مادربرد کمک می‌کند؟

در این روش تست، شما باید مادربرد را از داخل کیس جدا کرده و آن را روی یک سطح عایق قرار دهید. با استفاده از این روش تست شما می‌توانید مشکلات جزئی اما ضروری را تشخیص و در صورت امکان بررسی کنید.برای انجام این کار، مادربرد را دوباره به منبع تغذیه وصل کنید و یکبار دیگر آن را روشن کنید. امیدوار باشید چرا که شاید در این مرحله از تست مادربرد به نتیجه قابل قبولی دست یابید.

Rating: 2.4/5. From 5 votes.
Please wait...

42 دیدگاه

  1. سلام من سیستمم خیلی دیر روشن میشه قبلا ۱۰ ثانیه ای روشن میشد ولی حداقل حداقل ۲۰ ثانیه توی صفه بوت که مال مادربرد هست میمونه و حداقل ۱ دقیقه کامل هم توی صفه بوت ویندوز میمونه این ممکنه مشکل از مادربرد باشه؟
    • شما مشکل بوت از طرف هارد دیسک دارید، بهتر است که اتصال مادربرد و هارد شما و خود هاردیسکتان توسط یک متخصص بررسی شود.
      • سلام من لپ تاپ دارم که هنگام تعویض فلت خراب الکتریسیته ساکن بدنم به لپ تاپ وارد شده و لپ تاب خواموش شد وقتی لپ تاپ روشن میکنم فن و چراغ های ال ای دی روشن میشن و بعد فوری خواموش میشه وقتی کابل شارژ وصل میکنم چراغ ال ای دی روشن میشه ولی لپ تاپ روشن نمیشه
        • این عیب به خاطر الکتریسیته ساکن بدن ایجاد نمی شود. شاید یکی از قطعات تامین نیرو در لپ تاپ شما دچار مشکل جدی شده باشد. بهتر است که لپ تاپ شما توسط یک کارشناس در نزدیکی خودتان چک شود. اغلب اوقات روشن و خاموش شدن های سریع به خاطر عدم شارژ و یا عدم تامین نیروی کافی است.
    • سلام کامپیوتر رو خاموش کردم فرداش روشن کردم کردم روشن شد ولی نه تصویر میده نه صدای بوق هر کاری میکنم درست نمیشه لطفا راهنمایی کنید خیلی ممنون
  2. وقتی کامپیوتر را خاموش می کنم و دوباره بخواهم استفاده کنم ویندوز بالا نمی اید و صفحه سیاه است ناچارم سیستم بطور کلی خاموش کنم و باطری را جدا کنم و دوباره باطری را نصب کنم ویندوز بالا می اید بنظر شما ایراد از کجاست که مستقیما باطری بالا نمی اید
    • احتمالا در سیستم برق لب تاپتان مشکل پیش آمده است و نمی توان در زمان ران شدن برق کافی به سیستم برساند. بهتر است که سخت افزارتان توسط یک تعمیر کار به صورت حضوری چک شود.
  3. سلام بر شما و خسته نباشین. مادربورد ایسوس M2N دارم. سی پی یو آن ، ATHLON 64 x2 هست. آیا می توانم AM2 ATHLON 64 استفاده کنم؟؟ حداکثر چه سی پی یو بزارم؟؟ 4 تا اسلات رم داره. DDR2 هستن. راهنماییم کنید. سپاسگذارم.
    • سلام دوست گرامی، ما در زمینه سرورها، استوریج ها و فایروال ها مشغول به فعالیت هستیم، درباره مادربردهای رایانه های شخصی بهتر است که به دوستانی که در این زمینه تخصصی فعالیت می کنند مراجعه کنید. ممنون که پرسشتان را در اینجا مطرح کردید.
    • با سلام مادربرد شما وقتی سی پی یو ۲ هسته ای را ساپورت میکند مطمئن باشید سی پی یو تک هسته را ساپورت خواهد کرد، بشرطی که سوکت سی پی یو از یک نوع باشد مثلاً سوکت ۹۳۹ هم دو هسته دارد هم تک هسته. سوکت AM2 هم دو هسته و هم تک هسته را ساپورت میکند. پس اطمینان حاصل کنید از نوع سی پی یو و سوکت مادربرد.
    • سلام من کامپیوترم رو که ریست میکنم دیگه تصویر بالا نمیاد و صفحه سیاه میمونه پاور و باتری مادربورد رو هم تعویض کردم و تنظیمات cmos رو دوباره تنظیم کردم . رم رو هم در آوردم و صدای بوق مادربورد رو هم شنیدم . امکانش هست که مشکل از رم باشه یا مشکل از جای دیگه اییه ؟! ممنون میشم سریع پاسخ بدید .
  4. سلام من یک سیستم خودم بستم یعنی خودم سرهم کردمش و الان یک مشکل دارم کابل پاور به سی پی یو همون ATX12V اونو که وصل میکنم.به مدت 3 ثانیه صدای روشن شدن و کار کردن قطعات میاد و بعد خاموش میشه مشکل چیه؟
  5. سلام وقتتون بخیر عذر میخوام من یه لپ تاپ ایسوس k52jc دارم که 3 ساله یه مشکلی داره که هیچکی نمیتونه حل کنه بایوس رو آپدیت کردم ولی بعدش فن با دور تند کار میکنه و ثابت مونده چندین بار بردم تعمیرکارهای مختلف با پروگرمر بایوس رو برنامه ریزی مجدد کردن ولی مشکل حل نمیشه متاسفانه ممنون میشم راهنمایی بفرمائید
    • سلام تنظیمات بایوس روبه حالت کارخونه یاپیش فرض تغییربده اگرتنظیمات دورفن توبایوس داره میتونی تنظیمش کنی اگر جواب نداد باید بایوس رو به همون ورژن قدیمی که قبلا مشکل نداشته تغییربدی
  6. با سلام سیستم بنده هیچ عکس العملی نشان نمیدهد حتی منبع تغذیه هم نو گرفتم تعویض کردم اصلا منبع تغذیه هم روشن نمیشود ، منبع تغذیه را به سیستم دیگه ای وصل کردم روشن میشود . آیا این نشانه سوختن مادر برد است؟
    • شاید کانکتور پاور در مادربرد آسیب دیده باشد. در زمانی که پاور به مادربرد متصل می شود، برق در ابتدا وارد کانکتور می شود و بعد از آن توسط ای سی مربوط برق با ولتاژ های مختلف در سیستم پخش می شود. بهتر است ابتدا کاناکتور و آی سی برق مادربرد تست شود. اگر شما تخصصی سخت افزاری در این زمینه ندارید بهتر است که این موضوع توسط یک مختصص بررسی شود.
    • احتمالا ایراد از رم و یا CPU شما است. در ابتدا مطمئن شوید که فن CPU شما به درستی کار می کند و سی پی یو شما داغ نمی شود. بسیاری از اوقات به خاطر داغ شدن پردازنده در قبل از لود شدن کامل ویندوز سیستم ریست می شود. دوم با استفاده از نرم افزارهای تست رم مطمئن شوید که رم شما درست است. گاهی از اوقات رم کم است و سبب ریست ویندوز می شود. در صورت بررسی این دو مورد از حالت Safe mode برای ورود به ویندوز استفاده کنید. اگر این حالت به شما جواب داد، به احتمال زیاد مشکلی در نصب سیستم عامل دارید. و در صورتی که هیچ کدام از موارد بالا به شما جواب نداد، بهتر است که رایانه تان توسط یک متخصص در نزدیکی شما بررسی شود. از این فاصله این تمام کاری است که می توانیم برای شما انجام دهیم.
  7. سلام مهندس یه مشکل کلافه کننده جدیدنا رو PC من ب وجود اومده اونم اینه ک دائما قفل میکنه همه چیشو عوض کردم سیپیو و فن و هارد ssd و رم به محض اینکه ویندوز نصب میشه و ریست میشه میخاد بالا بیاد درجا قفل میکنه گاهی اوغات صفحه آبی مرگ میاد با ده تا سی دی ویندوز دیگه تست زدم بازم همین مشکلو داره... خود مادربورد تست کردم تمام علائم حیاتیش سالمه!! نمیدونم دیگه چکار باید بکنم
    • در این مواقع بهتر است که یک کارشناس و متخصص سیستم را چک کند. چندتا عامل ممکن است که باعث این مورد شود. اول کارت گرافیک (گاهی اوقات کارت گرافیک می تواند سبب خطای صفحه آبی شود،)، دوم قطع شدن اتصال داده ها (می تواند به خاطر قطع رم و یا ناتوانی رم در دریافت اطلاعات باشد. و یا کم کاری CPU که به خاطر عدم دریافت اطلاعات از رم این اتفاق می افتد.) و سوم مشکل کش هارد یا کش هارد هم می تواند سبب مشکل صفحه آبی شود. زیرا اطلاعات به درستی به سیستم وارد نمی شوند. با این همه مشکلات دیگری مثل بایوس، مدارها و آی سی های مادربرد هم می تواند سبب قفل شدن سیستم قبل از بالا آمدن شود. از این فاصله نمی توانیم بیشتر از این مورد به شما کمک کنیم. توصیه ما مراجعه به یک کارشناس است.
  8. با سلام خدمت آقای ذکایی من وقتی که کامپیوترم را روشن میکنم صدای بوق خیلی نسبت به قبل دیر تر و طولانی تر هستش و بعلاوه اینکه صفحه بالا نمی‌آید آیا مشکل از مادر برد است
  9. سلام . من ویندوز ایکس پی دارم مادربوردش رو گم کردم از پک درایو سون استفاده کردم الان صفحه مانیتوره سیاه شده البته اون بوق کوتاه رو داره آرم ویندوز میاد بعد میره تو تاریکی اصلا بالا نمیاد به کمکتون نیاز دارم اصلا هم نمی تونم هزینه کنم . ممنون می شم راهنمایی کنید .
    • مشکل خاصی نیست، ولی برای برگردان صفحه نمایش و بقیه تنظیمات باید یک نفر متخصص در نزدیکی خودتان باشد. از این فاصله امکان هدایت و راهنمایی شما وجود ندارد. بهتر است که به یک متخصص در نزدیکی خودتان مراجعه کنید. اما نگران نباشید مشکل خاصی اتفاق نیفتاده است.
  10. سلام سیتم من بوت رونشون میده ولی بعدش صفحه نمایشکرسیاه میمونه وویندوزبالانمیاد. کیبوردهم متصله ولی برق نداره وهیچ عملی انجام نمیده.تست باطری ورم روانجام دادم وبوق دارم. مشکل اززمانی شروع شدکه خواستم یک کارت گرافیک دیگه ای روتست کنم بعدازتست کارت گرافیک خودم رو نصب کردم ولی دیگه ویندوزبالانیومد. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    • اغلب اوقات جابجائی سخت افزارها سبب می شود که برخی از تنظیمات بایوس تغییر کند، بهتر است که یکبار دیگر کارت گرافیکی که به صورت تست گذاشتید را به جای اول برگردانید و ریستارت کنید، اگر بدون مشکل ویندوز بالا آمد، احتمالا بایوس شما برای بوت بر روی آن کارت گرافیک تنظیم شده است. در این حالت باید بایوس خودتان را بوت مجدد کنید. که کار تخصصی است و اینجا امکان توضیحش نیست. در صورتی که تعویض کارت گرافیک جواب نداد، باید سخت افزار شما چک شود، شاید قطعه ای را درحین کار دچار مشکل کرده باشید (به خصوص کابل های هارد). اگر خودتان تخصص کافی در این زمینه ندارید، بهتر است که به یک متخصص در نزدیکی خودتان مراجعه کنید. ولی مشکل بالا نیامدن ویندوز اغلب به خاطر مشکل در خواندن هارد و یا مشکلات رم هست.
  11. سلام کامپیوتر من نه تصویر می دهد و نه بوق می زند تمام تست هایی که در این مطلب را انجام دادم هیچ نتیجه ای را نگرفتم اما یک تست دیگر و خارج از این مطلب را انجام دادم این تست مربوط به CPU است من فن سی پی یو را از برق خارج کردم کامپیوتر را روشن کردم و منتظر شدم تا سی پی یو به 100 درجه برسد و شروع به تراتل کردن بشه وقتی سی پی یو به این دما رسید یهویی کامپیوتر بوق زد و تصویر داد و ویندوز بالا آمد ولی ترسیده بودم که سی پی یو آتش درست بکنه در همان لحظه که ویندوز بالا آمد فن را به برق مادربرد وصل کردم بعد از اینکه سی پی یو از 100 درجه به 60 درجه رسید کامپیوتر تصویر اش رفت و دوباره تصویر نداد دوباره امتحان کردم تصویر داد ولی دوباره رفت به نظر شما مشکل از سی پی یو است یا نیست لطفاً من را پاسخ بدهید تشکر
    • به احتمال زیاد کارت گرافیک شما و یا پورت های مرتبط به آن مشکل دارد. بهتر است که شاسی مادربرد خودتان را به یک متخصص نشان دهید. قطع شدن تصویر در صورتی که CPU مشغول به کار است، ارتباطی به پردازنده ندارد. این قطعی بیشتر به خاطر قطع جریان گرافیک صورت می گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

منو اصلی

question